Spierpijn! - Reisverslag uit Andasibe, Madagascar van Mylene Jansen - WaarBenJij.nu Spierpijn! - Reisverslag uit Andasibe, Madagascar van Mylene Jansen - WaarBenJij.nu

Spierpijn!

Door: myleneinafrika

Blijf op de hoogte en volg Mylene

29 November 2010 | Madagascar, Andasibe

Inmiddels raak ik er aan gewent om tussen 21.00-22.00 naar bed te gaan en tussen 6.00-7.00 op te staan, soms eerder. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het wel iets voor mij is. Heerlijk, vroeg naar bed en vroeg op en smiddags tussen 12.00-14.00 effe slapen. Zo leven de mensen hier en ik inmiddels ook merk ik. Goed 7.00, we gaan op pad. Maria en Nacho zijn een leuk stel, dat heb ik bij het ontbijt al door. Goed de chauffeur is een man rond de 80 jaar die voor geen meter kan rijden. Hij ziet gaten in de weg niet goed en dan net op het laatste moment trapt hij op zijn rem of rijd hij snoei hard door een diepe kuil. Pfff na dik een uur rijden zijn we alle 3 kots misselijk. Het park ziet er iets anders uit dan die van gister, meer klimwerk. Ik vind het heerlijk om effe een goede klim en wandeling te maken. Oh ja vanmorgen heb ik stokbrood gegeten, ik ben benieuwd gelukkig wel voeding in mijn maar anders was ik zeker over mijn nek gegaan na deze auto trip. Ja ik realiseer mij dat ik waarschijnlijk niet direct aan de dunne zal raken, maar mijn darm vlokken weer langzaam naar de klote zullen gaan en ik dan goed last zal krijgen. Het is nu niet anders en de krampen vallen gelukkig mee, wel hoor ik mijn buik protest geven. Goed terug naar het park….heel snel zien wij de bruine lemur in de boom. Ook deze blijken er meer te zijn en tegen elkaar aan te slapen. Helaas is deze gids anders en probeert ze wakker te maken. Ik vraag hem ze te laten slepen, hij lacht naar me en ja hoor nog wat tikken tegen de boom en ze springen overal heen. Klootzak, ja nu zien we ze goed hoor. Ik laat merken dat hij dit niet meer moet doen, weer lacht hij vriendelijk naar mij. Het enige wat we meer hebben gezien is dat ze weg sprongen, nou nou. We lopen verder, het zweet staat mij overal, niet warm, maar ik merk dat 2 weken niets doen op St Marie mijn conditie niet goed heeft gedaan. Nu word het pas echt leuk, een familie Safaka lemurs, springend van boom naar boom. Deze zijn echt prachtig! Wit, geel, oranje wit koppie en een zwarte snuit. We kijken er zeker een half uur naar, ik geniet. Ik merkt dat ik Leonie (mn zussie) erg mis. Leo is van kinds af aan al dol op apen geweest, ze zou dit zo mooi hebben gevonden! Speciaal voor haar doe ik erg mijn best voor mooie foto’s! Later klimmen we naar een uitkijk punt, gelukkig ik zie dat iedereen het moeilijk heeft. Inmiddels herken in de sweet&sour lucht die aan mijn topje hangt. Tja, die ontstaat wanneer je niet vaak je kleding wast en elke dag zweet, veel zweet. Ha ha Wendy en Leonie zullen dit meteen herkennen….lekkur hoor! Vanavond maar effe wat wassen, ha ha. Verder zien we een mega 1000 poot (net zo groot als mijn hand), hagedissen, spinnen, vlinders enz. Op de terugweg bezoeken we nog een waterval. We mogen zwemmen, maar nee dank je na het verhaal dat er slangen zitten liever niet….De terugweg besluit ik niet in de auto te gaan zitten, maar achter in de bak te staan. Minder misselijk en de bewegingen zijn beter op te vangen. We komen laat terug bij het hotel, rond 15.00 pfff ik heb me toch een trek! Ik eet een salade van groenten, banaan en ananas lekker man! En daarna nog frietjes want ze hebben hier majo wat ik nog niet eerder in Madagaskar gegeten heb. Ik ga effe slapen want om 18.30 begint de nachtwandeling.
Oh de nachtwandeling is nog beter dan overdag. Ik doe hem met de gids van de dag er voor, die enorm enthousiaste, ik vertrouw hem. We lopen zeker 2 uur en ik zie een paar kameleons. Ze veranderen van kleur wanneer het ligt van de zaklamp er even op schijnt, bizar om te zien. Verder nog een paar nacht lemurs: Easteren Wolly die nu wakker is, darf lemur en Mouse lemurs. Soms dichtbij, soms ver weg. Verder nog wat wandelende takken en kikkers. Buiten het hotel ruzie bij de lokale kroeg. De lokale kroeg bestaat uit een huisje van hout en alcohol. Er gilt een vrouw, er liggen mensen op de grond die goed in elkaargetrapt worden, we lopen snel het hotel in. Ja alcohol maakt mensen niet altijd vrolijk… Daarna eet ik wat en weer zo lekker. Gevulde ananas met: gebakken ananas, kip, garnalen, komkommer, wortel, courgette en ui dit alles met witte rijst. Ik eet veel en alles op. Het is 21.00 wanneer ik in bed lig en het gevoel is heb dat ik er nooit meer uit wil komen. Ik hoor krekels, kikkers en kut een muis in mijn plastic zak met bananen. Ik wil uit bed gaan, maar val in slaap en vanmorgen zie ik dat ze enorm hebben genoten van mijn banaan.

• 29 November 2010 - 21:54

T.Jtje:

Wat een verhalen. Leuk om te lezen hoor. Ik print ze allemaal voor Omie uit en dan leest ze ze vrijdags lekker rustig onder de droogkap. Geniet maar lekker van je reis want die 47 dagen zijn zo om.
    Dikke kus van ons allemaal xxxxx
    T.Jtje

• 29 November 2010 - 22:23

Sieke:

Ha Mylene, de inspiratie voor Sinterklaasgedichten liet op zich wachten, wat me een goed moment leek om even op je blog te kijken. En toen was het zo een uur later. Wat een rijkdom aan indrukken, cultuur en natuur, mensen en gewoontes, rust en avontuur! En dan ben je nog niet eens op de helft!
    groeten vanuit een winters Nederland, Sieke

• 29 November 2010 - 22:45

Leonie:

Leuke foto's,
    Veel verschillende beesten.
    Wel mooie aapjes met van die kraalogen.
    En dichtbij.
    Ze hebben je niet in je nek gepiest... dat daar die sweet&sour vandaan kwam???

• 30 November 2010 - 21:22

Mendy:

top om te lezen echt gaaf mooie fotos en wat heb jij een lekker sjaaltje ha ha lag nog bij mij die paarse aangezien het hier aan voelt als _ 14 nou brr genietse x men