Kut Dag !
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
13 December 2010 | Madagascar, Ranohira
We vertrekken eindelijk en maken tig tops, tanken, kletsen, water kopen enz. Mijn god rij toch eens door! We komen aan in een plaatsje en iedereen stapt uit, mijn water is op dus ik loop naar een kraampje dicht bij en koop water. Natuurlijk doen ze alsof ik 2000 AR betaal ipv 5000 en jawel het duurt weer even voor ik mijn geld terug krijg. Ik kijk achterom en mn bus rijd weg. Ik pak mijn fles water en begin te rennen. De bus gaat harder, ik ren mij kapot…..gelukkig moet de bus afremmen voor een tegenligger….Ik kijk de chauffeur aan sla snoeihard op het raam, hoor de hele bus lachen en scheld hem in het NL uit: Vuile hufter! Hij stopt….ik stap in. Een dame waarmee ik de hele weg Engels heb zitten praten lacht mee. Ik zeg haar dat ik niet gewend ben om zo met mensen om te gaan en negeer haar een paar minuten. Ze zegt er na sorry. Inmiddels proberen meerdere dames mij te waarschuwen voor de chauffeur die weg wilde rijden met mijn tas. Ik houd vanaf nu alles in de gaten inc die dame naast mij vals kreng…Ik sms tussendoor met Sjoerd, geen idee of het zin heeft, maar het geeft mij een fijn gevoel dat hij er voor mij is wanneer ik mij niet happy voel.
Weer een stop in het donker in Ilakaka. We gaan eten, de dame die geen Engels spreekt, maar mij wel duidelijk heeft gemaakt op te passen zegt dat we ergens gaan eten. Ik wacht tot iedereen in het restaurant is en ga dan pas naast de dame zitten. Ik eet rijst en zij ook later betaal ik haar rijst als dank. Ze is leert voor zuster in een ziekenhuis ontdek ik met mijn woordenboek er bij. De dame die Engels spreekt probeert zich er telkens tussen te voegen, ik negeer haar en de dame waarmee ik praat gelukkig ook. Over 1 jaar is ze klaar met haar studie die 3 jaar duurt. Ze gaat dan 200.000 AR per maand verdienen, ong 73 euro. Ze zegt er goed van rond te kunnen komen. Ik vertel haar wat ik verdoen en het verschil tussen de kosten van een mango hier en in NL ze begrijpt het.
Goed om 22.00 kom ik eindelijk aan in Ranohira. Mn bus stopt voor hotel brandy waar een oude man mij staat op te wachten. Ik mag nog wat eten als ik dat wil, maar ik ben op….Mijn kamer deur kan niet op slot, pfff gelukkig zonder problemen krijg ik een ander kamer. Mijn tas ruikt en wanneer ik goed ruik weet ik waar hij tegenaan, bovenop of onderop heeft gelegen….vis! Gatver!!! Moe, rillerig, diaree, huilmoment! Gelukkig nog effe smsen met Sjoerd wat mij er doorheen sleept. Ik van in slaap.
16 December 2010 - 14:09
Carin:
godver de potver. Je moet wel afzien om te kunnen genieten, he? - zulke mooie fotoos en zulke vervelende mensen. Hoe je taai, ok?
Weet dat het hier giega kutweer is. Misschien helpt dat!