Nairobi
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
31 December 2010 | Kenia, Nairobi
Leonie heeft een leuke overnachting voor mij geregeld. Een mega dikke man pikt mij op op het vliegveld. Hij lacht mij uit wanneer hij mijn rugzak ziet waar een halve boom uit steekt. Er is meteen een klik en hij lult de oren van mijn kop. Nairobi is veranderd, een paar jaar geleden ben ik er met Leonie geweest. De wegen zijn beter en vooral breder. Veel reclame overal, maar nog steeds de slobbe wijken… Wildebeest heet het plekje waar ik een nachtje zal slapen. Het is hier prachtig! Er is een veld met grote groene tenten en een tent met douches en wc’s er in. Verder een prachtige tuin. Ik eet er met het bufet mee en merk dat ik dood moe ben. Safari’s zijn er vanavond niet, jammer, maar ik heb er eigenlijk ook geen energie voor. Ik kruip vroeg in bed want de dag er na moet ik vroeg op. Snachts ratten tussen mijn plafond en dak. Ze houden mij wakker en ik durf geen oordoppen in te doen omdat mijn wekker rond 04.15 zou gaan en ik bang was niet wakker te worden. Na een klote nacht en nog meer uitgeput begin ik aan mijn tocht naar Zanzibar. Gelukkig weet ik dat ik daar kan uitrusten! De vlucht verloopt prima en ik heb snel een chauffeur die mij voor een redelijke toch iets te dure prijs naar Dongwe wil rijden. Omdat ik hem te duur vind besluit ik gebruik van hem te maken. Eerst wacht hij zeker een uur op mij bij de supermarkt. De supermarkt is niet groot en het is echt een zoektocht voor mij. Ze hebben mij van tevoren verteld dat op de plaats waar ik zal zijn niets te koop is. Ik moet dus eten voor 2 weken inslaan! Daarna gaan we naar de markt omdat er geen groente en fruit in de supermarkt te koop is. Ook hier wacht hij op mij. Later laat ik hem naar een plekkie rijden waar ik een nieuwe sim kaart kan kopen. Hij blijft vriendelijk en ik merk dat hij het niet erg vind. Tussendoor verteld hij telkens waar we zijn en over het eiland. Zanzibar bestaat voor 90% uit moslims, hij is ook moslim en heet Ali. Hij verteld dat hier de moslims en mensen met een ander geloof of geen geloof prima met elkaar kunnen samen leven. Ik vertel hem over de problemen die in Nl ontstaan zijn. Hij vraagt naar mijn man. Ik verteld hem getrouwd te zijn en 2 dochters te hebben. Ja, ik weet het ik ernstig lieg….maar het is verstandig. Wanneer mannen in Afrika alleen al vragen waar je man is is het slim om direct te liegen anders heb je ze achter je aan…Ja mijn man vind het goed dat ik hier alleen ben, nee ik werk zelf om mijn reis te betalen in Nl werken vrouwen ook. Nee, ik ben blij met mijn dochters en probeer geen zoon te krijgen. Pfff….Onderweg zie ik veel groen, grote bomen en onwijs veel palmen. Tis hier mooi! Op de markt en verder overal vrouwen totaal bedekt met kleding, de een met een hoofddoek op en de ander met een boerka en alleen een kijk streepje bij de ogen. Moet je je voorstellen het is hier tussen de 30/40 gr het zweet staat mij overal en de dames in boerka lopen meestal in de zon in het zwart! Te triest voor woorden. Het duurt even voor we het huis hebben gevonden waar ik de aankomende 2 weken zal zijn. Ik ben verrast, het huis licht aan zee en is gezellig ingericht, mijn kamer is groot en schoon, fijn. Even uitleg….volgens mij begrijpen jullie er geen reet van… Eva is de vriendin van Aziz, Aziz is die collega waar ik altijd ruzie mee had. Nu werkt hij in een ander team en kunnen we het prima met elkaar vinden. Goed Eva vertelde mij over haar vriendin (Melanie) die op Zanzibar woont en een guesthouse heeft. In Nl had ik al contact met Melanie gezocht en het guesthouse zat vol en het was goedkoper om in het huis van het personeel te verblijven. Ik dacht dat het personeel uit de lokale mensen zou bestaan, niet dus. Roel en Gerbich wonen hier. Personeel, maar geen lokale mensen ze wonen in Nl en werken hier nu 6 maanden. Gerbich werkt er als manager samen met Melanie en Melanie is de baas van de toko. Roel werkt er ook, geen idee wat zijn functie daar is. Melanie en haar vriend wonen er nu tijdelijk omdat ze wachten op een huis dat gebouwd word en nog niet klaar is. Goed Roel en Gerbich ze zijn thuis wanneer ik aankom en laten mij het huis zien. We praten wat en mijn eerste indruk is niet al te best….misschien over een paar dagen beter. Ik slaap wat en later komen Melanie en haar vriend thuis. Pff dezelfde indruk. Volgens mij ben ik in een huis beland met 4 mensen die totaal overwerkt zijn. Goed gelukkig trekken zij zich terug en doe ik dit ook maar. Gezellig! Ik kook pasta voor mijzelf en geniet er enorm van. Rond 20.00 ben ik op, ik slaap de klok rond!