Vreemd?
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
06 Januari 2011 | Tanzania, Zanzibar
Ja dat zal het zijn, ik zal wel vreemd zijn. Raar toch een leven te leven zoals anderen dit niet leven. Begrijp je het nog? Ik wel, maar de meesten die mij de bovenstaande vragen blijven stellen niet denk ik…
Bestaat het leven uit, opgroeien, studeren, een partner vinden, huis kopen, kinderen baren…is dat stabiliteit? Oh ja ik vergeet er een weekendje centerparks bij te voegen en 2 weken zuid Frankrijk.
Echt voel je vooral niet aangesproken….nee maar geef mij ook niet het gevoel dat ik degene ben die vreemd is! Nee geloof me ik ga vooral vreemd gedrag vertonen als ik het zal doen zoals de maatschappij het verwacht en zoals de meesten het doen.
Hoe ik het doe is vrij simpel. Ik spaar wat ik sparen kan. Ik blijf leuke dingen doen in Nl, maar probeer bijvoorbeeld mijn kleding in de uitverkoop en 2e hands te kopen. Mijn boodschappen met aanbiedingen en bij de aldi of lidle te kopen…ja ik probeer bewust om te gaan met mijn geld. Nee ik heb geen koophuis. En nee ik leen geen geld van de bank voor een nieuwe auto of wat dan ook. Bol.com en marktplaats zijn mijn bijverdiensten en af en toe een rommelmarktje. Oh ja huiserlijk geweld oproep hierbij niet te vergeten…
Natuurlijk heb ik massel dat ik met onbetaald verlof mag van mijn werk. Mijn collegas zijn echt tof en gunnen mij het en ja daar ben ik dankbaar voor! Natuurlijk zie ik ook de andere kant, ik vind mijn werk tof en doe er veel voor en werk zeker hard. 3 maanden onbetaald verlof houd in dat mijn collega’s harder moeten werken, maar goed ik ben weg en krijg dan ook 3 maanden geen salaris…Daar in tegen werk ik altijd alle vakanties dat de meeste collegas vrij willen hebben. Dus natuurlijk heb ik massel en ben ik blij dat dit mij gegund word, natuurlijk doe ik er ook wat voor terug. Ik werk om te leven….leven om te werken nee echt niet!
Nee ik ben mijzelf niet aan het verdedigen. Ik hoop alleen dat mensen mij gewoon eens een beetje begrijpen en vooral niet denken dat ik vreemd ben. Ik leef mijn leven anders, dat is het!
Alleen…..je zoekt het gevaar op….ja echt hoor, zulk soort opmerkingen heb ik niet 1 keer gekregen nee wel vaker… Alleen…natuurlijk alleen zijn heeft zijn voor en nadelen. Gevaar opzoeken? Dat is volgens mij een totaal ander verhaal. Ik heb gereisd in een armoede land, als vrouw allen. Natuurlijk hebben sommige situaties mij beng gemaakt. Voor mij is het niet anders dan in Nl geweest. Misschien komt het door het werk dat ik doe dat realiseer ik mij ook wel, maar het gevaar opzoeken? Sommige uitspraken zijn gewoon niet passend en vooral niet over nagedacht. Vaak zijn het ook dezelfde mensen die een oordeel over mij hebben, mensen die mij kennen, maar eigenlijk niet. Nee mylene…tuurlijk droom ik, let ik vaak niet op en ben ik soms naïef. Wanneer ik alleen ben ben ik alleen op mijzelf aangewezen en worden deze punten juist meer alert. Daarnaast ben en blijf ik gewoon Mylene die met iedereen praat, in veel menen het positieve ziet en van mensen kan genieten. Ik denk juist dat dit mijn reizen veiliger en geweldiger maakt!
Stabiel leven….ja ha ha. Ik ben er mee begonnen om dan eindelijk een flatje te huren voor mijzelf. Ja helemaal alleen al bijna 2 jaar. Op weg naar een stabiel leven….ik realiseer mij dat ik 28 ben en het heel normaal is om op mijn leeftijd een relatie te hebben. Ik zal het beloven, ik ga het zeker niet meer voor uit de weg en zal er voor open staan. Ja dat hoort ook bij een stabiel leven. Ik kan er niets aan doen….wanneer niemand mee gaat ga ik alleen, het reizen zit in me en nu na deze 2.5 maanden is het er weer niet uit. Ja ik ben toe aan een stabieler leven, maar hoop toch echt een ballans te kunnen vinden tussen de wereld zien en huisje/boompje/beestje…is dat vreemd?
Mylene
06 Januari 2011 - 09:28
T. Jtje:
Met wie heb jij het laatst gesproken dat je je zo zit te verdedigen.
Niet doen! Jij zoekt het gevaar niet op je zoekt het avontuur! da's iets anders. Vreemd.... Dat ben je ook niet je volgt je hart en je leeft je leven zoals jij dat wil. Moet je ook vooral blijven doen. Gek..... ja dat ben je wel maar dat zit in de familie kijk maar naar je T.Jtje en je moeder hahaha. Blij dat je naar huis komt en dat het er bijna op zit ja dat wel maar ik weet ook als je spaarpot weer vol zit dat je de volgende reis alweer geboekt heb. Daarin lijk je weer op je vader dus heb je het eigenlijk van niemand vreemd (weer dat woordje).
Lief nichtenkind leef je leven zoals jij dat wilt en word pas burgelijk als jij daar aan toe bent of misschien wel nooit. Dikke kus van je T. Jtje -
06 Januari 2011 - 11:13
Ellen B.:
Hey lieve My, ik ben ook apart en dat bevalt goed! Haha.....
Ik ben een paar dgn in Trivandrum, India aan het werk. Tis een aparte klus maar we vermaken ons goed. Ik wens je alvast een goede terugreis! Love you, take care! X El. -
06 Januari 2011 - 11:14
Ellen B.:
PS: en de volgende keer wil ik met je mee naar een wat geciviliseerder gebied. :-)
Costa Rica! Chili! Yeah! -
06 Januari 2011 - 14:32
Fem En Yvaine:
My, wat ben je toch geweldig!!!! Nog steeds de Mylene die ik 16 jaar geleden heb leren kennen. Blijf in GODSnaam zoals je bent!
Kus Fem -
08 Januari 2011 - 00:03
Mendy:
o o lekkere fylosoof nou neem van mij aan je bent geweldig zoals je bent,en geloof me veel mensen zullen jaloers zijn op hoe jij in het leven staat. Je bent een geweldige persoonlijkheid en daar geniet ik altijd nog van ook al zien wil elkaar niet heel vaak . En dat maakt jij jij dus niet zo gek doen. en iedereen mag toch zeker zelf bepalen hoe ik zijn leven in richt , en voor de een is dat dit voor de ander dat , en je moet maar zo denken wat komt dat komt en anders maar niet toch ? geniet nog van je mooie tijd daar dikke kus mendy -
09 Januari 2011 - 13:20
Stephan:
Hé Mylene...
Geniet er nog maar lekker van hoor!!! En wie weet reis je in de toekomst met je liefje én je kinderen de wereld rond.
Veel plezier nog!
Stephan.
10 Januari 2011 - 10:51
Carin:
Haha, wat grappig dat ik ook altijd tijdens zo'n reis zo denk! Geniet ervan en stop met je te verdedigen!
liefs -
11 Januari 2011 - 12:57
Nathalie:
Hihi ik herken het helemaal. Laatst op werk een collega hier "maar Nathalie zo bouw je toch niets op met al dat reizen", waarop ik antwoord "wat moet ik opbouwen dan", hij "nouja een carriere bijvoorbeeld"...aaaghr nee dat is nou juist wat ik niet wil. Zit nu pas 4 dagen in Maleisie maar heb voor mijn gevoel al meer meegemaakt en ervaringen opgedaan dan in een maand nederland... reizen is zo intens levensverreikende ervaring en je komt jezelf telkens weer zo hard tegen. heerlijk!!!