A.s. Donderdag vlieg ik weer! - Reisverslag uit Antananarivo, Madagascar van Mylene Jansen - WaarBenJij.nu A.s. Donderdag vlieg ik weer! - Reisverslag uit Antananarivo, Madagascar van Mylene Jansen - WaarBenJij.nu

A.s. Donderdag vlieg ik weer!

Door: myleneinafrika

Blijf op de hoogte en volg Mylene

08 November 2010 | Madagascar, Antananarivo

Vanmorgen vroeg wakker, als ik smorgens vroeg uit mijzelf wakker word is dit meestal een teken dat ik goed uitgerust ben. Of mijn buurjongen laat zijn wekker 10 min af gaan…(:
Ik eet nog steeds het brood dat ik vanuit Nl heb meegenomen smorgens. Het begint oud te worden bah. Inmiddels heb ik goed contact gemaakt met de kokkin. Dankzij de nieuwe stagiaire op mijn werk, die ook een gl allergie heeft! Ja sneu voor hem, maar ik vind het geweldig! Uhm waar was ik gebleven, nou dankzij hem kon ik uitleggen waarom ik nooit ontbijt. Het ontbijt hier zijn croissants, heerlijk vers stokbrood enz. Hij heeft mij namelijk een pasje gegeven waar in het Frans op staat wat die allergie inhoud. Voor alle duidelijkheid ik volg geen gl vrij dieet meer, maar inmiddels tarwe vrij. Maar goed het komt vaak op hetzelfde neer. Het resultaat is dat ze mij begreep en ik vanavond een heerlijke vegetarische en gl vrije maaltijd kreeg! Rijst en roerbak groenten mmm.
Ik ga op zoek naar een internet café, er blijkt er een naast het hotel te zitten. Mooi, ik kan eindelijk gebruik gaan maken van mijn waarbenjij.nu, leuk! Femke blijkt op msn te zitten, fijn effe kletsen met mn Fem daar word ik happy van. Ook doet de web cam het, ze kan mij zien ik haar niet, ach het maakt niet uit… Na ruim 2 uur achter internet te hebben gezeten reken ik 1500 AR af wat ong 60 eurocent is.
Na mijn lunch (lekkere salade) loop ik richting air Madagaskar. Ik trek een nummertje en zit ruim 30 min te wachten. Ja ik heb door dat ik in Afrika zit, hoe lang de wachtrij is maakt niet uit mensen gaan echt niet harder werken. Een vriendelijke dame helpt mij, ik kan haar duidelijk maken wat ik wil. Een ticket van Antananarivo naar Ambodifotatra, de hoofd stad van Sainte Marie. St Marie is een eilandje van Madagaskar aan de oost zijde. Van Juli-okt worden hier aan de kust bultrugwalvissen gesignaleerd. Ik lees hier en daar dat er in nov ook nog kans op is. Nou ik ga er voor! As. Do 11 nov vlieg ik die kant op en zal er tot do 18 nov blijven. 7 dagen lang zon, zee, strand en hopelijk walvissen! Do 18 nov vlieg ik naar Tamatave daar in de buurt zit een van de mooiste National parken van Madagaskar: D’Andasibe-Mantadi. Vanuit daar moet ik weer terug zien te komen in Antananarivo, daarna ga ik denk ik richting het zuiden. Glunderend loop ik het reisbureau uit, heb ik toch mooi geregeld, trots!
Ik wil koffie en vind koffie, veel Italiaanse restaurants hier met lekkere koffie. Ik loop verder tot ik bij een winkel centrum kom wanneer ik er binnen ben snap ik waarom er bewaking buiten staat. Er lopen alleen blanken en rijke Madagassiër binnen. Bah ik ben snel weer buiten, hier wil ik niet bij horen. Je gaat op reis om de cultuur te proeven, onder de lokale mensen te zijn en dit te beleven. Dat lukt niet op zulk soort plekken. Het past bij het gemiddelde volk dat gaat winkelen bij de bijenkorf, ze lopen er allemaal met de zelfe er (ik weet niet eens hoe ik het moet schrijven) rond gatver! Toch blijf ik er bij, volgend jaar bij de 3 dwaze dagen zal ik er smorgens staan om bij de start mee naar binnen te rennen. Tja ik weet het om vervolgens weer vanuit die gekte naar buiten te rennen, maar goed dit is toch iets wat je ooit gedaan moet hebben!?
Op de terugweg loop ik langs nog een reisbureau. Ik wandel naar binnen om er achter te komen hoeveel het kost om per direct terug naar NL te vliegen. Voor ong 577 euro kan ik dagelijks terug vliegen naar Parijs. Naar NL is veel duurder. Toch fijn om te weten, je weet maar nooit wat er met mij of het thuisfront gebeurd en ik wil gewoon binnen 24 uur weer thuis kunnen zijn.
Ik wandel richting hotel en beland weer op het balkonnetje waar ik elke middag in de zon een boekje lees. Heerlijk wat een fijne dag! Eens effe kijken wat ik morgen ga doen, ik heb nog 2 volle dagen Antananarivo.
Oh ja ik kan sms-en met mijn nummer van hier! Geen idee wat het kost, maar het kan. Ik heb voor 2000 Ar beltegoed gekocht en al 4 smsjes verstuurd aan de hand van het aantal smsjes dat ik hiermee zal versturen zal ik het eens uitrekenen… Mam blij, want dat maakt het contact nog makkelijker!
Kus Mylene

• 09 November 2010 - 14:23

Judith:

Meisie toch!
    klinkt allemaal prachtig!
    Geniet er vooral van, maar wees zeker ook voorzichtig!
    Neem geen snoepjes aan van onbekende! hihihi!

Enjoy and take care!
    Love u!

• 09 November 2010 - 14:37

Aty:

Hoi schat, heb weer zitten genieten van je verslag {tís net of ik een beetje met je mee reis. Dus boek voorlopig nog maar geen enkeltje Parijs! Pas goed op jezelf.
    Dikke kus .

• 09 November 2010 - 14:41

Mylene Jansen:

Mam! kom op hyves, kunnen we kletsen... ik ga er nu op!
    kus