Bizar verhaal…. Madagassiër doen aan voorouder ver
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
08 November 2010 | Madagascar, Antananarivo
Veel christenen doen niet meer aan herbegrafenis omdat in de Bijbel staat dat doden niet meer aangeraakt mogen worden (is dat zo?). Voor de Madagassiër is dit juist de manier om in contact te komen met de voorouders. Het feest duurt meerdere dagen. Na een uitgebreide maaltijd van rijst en vet word de familie tombe geopend. Alle doden worden te voorschijn gehaald. Tijdens een danspartij die volgt, duwen en trekken de levende om de doden te mogen aanraken. Mensen lachen en huilen uitbundig. Onvruchtbare vrouwen eten een stukje van het lijk wade en hopen daardoor vruchtbaar te worden. Daarna trekt iedereen zich terug om de voorouders weer van nieuwe lijkwade te voorzien en om het laatste familie nieuws te vertellen. Ze laten op deze manier zien dat ze nog steeds aan de overledenen denken en voor hen zorgen. Dit is niet zonder eigen belang, de overledenen zullen op deze manier hun de levenden beschermen tegen het kwade. Hierna worden ze op matten weer terug gebracht naar het familie graf.
Waar of niet waar? Nee hoor ha ha het is waar, maar tis toch gruwelijk als je onvruchtbaar bent!?
Mylene
09 November 2010 - 14:43
T.Jtje:
Ja het is echt waar ik heb het een keer op tv gezien in en docu echt goor. Nou ja dat vind ik dan he.
groetjes t.Jtje -
09 November 2010 - 14:50
Aty:
Valt wel mee hoor t.Jtje
Ik vind het gewoon lekkerrrr hi hi hi -
09 November 2010 - 15:36
Mylene:
Gatver! ik neem wel een hapje van jullie als ik zwanger wil worden!
Mylene -
Aty:
Hoi MY, kom even op je hyves -
11 November 2010 - 15:47
Carin:
oh boy, ik ben blij dat ik al vruchtbaar gebleken ben! ;-)
HOef je niet te vragen of alles goed gaat, we maken iedere minuut mee (ik stuur steeds alles door naar iedereen, das okee toch?)
liefs