Wandeling door de stad.
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
09 November 2010 | Madagascar, Antananarivo
Met zo’n hele mooie oude taxi vertrek ik naar het start punt. Rova, het oude paleis waar vroeger de koninginnen woonde. Pfff gidsen, ik negeer ze en loop rond het palijs, zon 45 min wandelen, maar de moeite waard. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat de jeugd nog wel eens Engels kent, gelukkig maar. De route die ik loop is best lang. Ik ontdek dat 2 dames met een Engels sprekende gids hem ook lopen. Bij Musee Andafivaratra kom ik ze tegen, we praten wat en de gids vraagt of ik aansluit, dat zal net wat makkelijker zijn in het museum. Cool! 2 dames en ook een dame als gids, dat heb ik hier nog niet gezien. Beide dames reizen alleen, de een uit Frankrijk en de ander uit Griekenland. De Griek vraagt mij hoe ik alleen reis ik leg haar uit hoe ik dat doe. Ze is verbaasd en zegt dat ze in het hotel waar zij zit vertellen dat het buiten gevaarlijk is en ze alles met gidsen moet doen. Ik moet er erg om lachen (vast een duur hotel) en ja hoor de grootste en volgens mij de duurste in Madagaskar. Ik leg haar uit dat ze dat alleen maar zeggen omdat ze dan met dure gidsen mee moet, dat blijkt te kloppen. Advies neem de lonley planet mee! Ze wil de dag er na met mij afspreken, nee schat ik heb er geen behoefte aan jou op sleeptouw te nemen. Goes het museum, ik ben er niet zo van….maar ach. Pfff uitleg over de koninginnen enz. Ik zie wat mooie kronen enz die allemaal nagemaakt blijken te zijn, de echte staan natuurlijk ergens anders veilig opgeborgen. Beetje jammer, maar wel effe leuk en wat een lieve gids!
Ik loop verder en het volgende erg mooie is een kathedraal. Oh ja ik vergeet helemaal te vertellen dat de eerste koningin hier de christenen doden. Ja ja later kwamen er gelukkig betere. Maar goed ze dode ze door ze bij de Kathedraal Andohalo van de berg af te gooien.
Nu moet ik echt een heel stuk lopen, het begint warm te worden en ik besluit een taxi naar Monument aux morts te nemen. De meneer in de taxi denkt dat ik ergens anders heen moet. Kut zooi, gelukkig begin ik aardig de weg te kennen en leg hem nogmaals uit waar ik heen wil. Hij schaamt zich duidelijk en we lachen er om. Ik ben echt zulk soort taxi chaufferen niet gewend…leuk man. Het monument is een gouden engel op het eilandje in het meertje Lac Anosy. Ik loop er heen en een dame zegt “zegen u” oke….
De bloemen markt, eindelijk. Echt geweldig ik ken weinig landen en zeker niet in Afrika die van bloemen houden, deze verkopen en maken stukken om op grafstukken, trouw auto’s enz leggen. Ik wandel er overheen, krijg veel bloemen aangeboden, nee dank je. En jawel het ruikt zowaar lekker!
Ik ga verder met mijn wandeling wat betekend richting mijn hotel. Na zeker een uur ronddwalen sta ik op janken, de weg kwijt. Oke, ik zoek een hele oude taxi chauffeur uit. Oud? Ja, die hormonen werken niet meer zo hard wat voor mij wel prettig is. De meneer verdwaalt nu ook zelf…en jawel er wordt weer hard gelachen. Uiteindelijk kom ik met kloppende voeten bij mijn hotel aan.
Wat een leuke dag!
Mylene
09 November 2010 - 19:11
Jeanette:
taxi's volgens mij had ik daar in jamaica ook wat mee hahahaha meid wat een verhalen zeg , knap hoor alles zo in je eentje . voorzichtig en veel plezier xxx dikke kus jeanette -
09 November 2010 - 20:53
Jacco:
Klinkt toch beter dan werken!
x -
09 November 2010 - 20:56
Fem:
Jeetje...zo te zien hebben ze daar nog nooit gehoord van CARGLASS??
Leuke verhalen weer Lenneke!!
Slaap lekker zo!
Kussie -
09 November 2010 - 21:17
Ellen/werk:
'k zag dat er nog een ellen had gereageerd, vandaar maar ff deze duidelijkheid.
meid,meid wat maak je allemaal mee.
hartstikke leuk...........
mooie foto's!!!
geniet nog maar ff.
ben wel een beetje jaloers..
gr. ellen -
10 November 2010 - 16:37
Sarah B.:
:)))) -
12 November 2010 - 21:01
Hieke:
Heeeeel leuk Mylene, ik krijg gewoon zin om ook naar Madagascar te gaan !!
Schitterende luchten ook daar en wat een lekker weer vergeleken met die rotregen hier.
Als je trouwens in het duurste hotel zit(zoals die dames), kun je waarschijnlijk zowiezo beter een dure gids bestellen. Dat is beter dan beroofd worden omdat iedereen weet dat je geld hebt door het hotel waar je zit. En voor die bevolking natuurlijk helemaal prima dat die dure toeristen nog extra de gidsen sponseren.
Leuk dat jij alles zo zelf uitzoekt en zo ook veel meer in contact komt met de bevolking.
Zou ik niet kunnen denk ik, maar kan me voorstellen dat het apart is om mee te maken.
Heeeeeeeeeeeeeel veel plezier en fijne vakantiemaanden gewenst.
Kussssssssss van Hieke (en Juul).