Bekopaka - Reisverslag uit Bekopaka, Madagascar van Mylene Jansen - WaarBenJij.nu Bekopaka - Reisverslag uit Bekopaka, Madagascar van Mylene Jansen - WaarBenJij.nu

Bekopaka

Door: myleneinafrika

Blijf op de hoogte en volg Mylene

11 December 2010 | Madagascar, Bekopaka

Smorgens bizar vroeg vertrekken we naar Bekopaka. De hele dag in de auto op een modderpad, soms komen we vast te zitten en doen we er zeker een uur over om er uit te komen. Duwen, modder weg halen, takken voor de wielen leggen enz. Het is bloed heet, we zitten onder de modder en ik blijf genieten van het avontuur. Wat minder fijn is zijn de mega paarden vliegen. Ze zijn zo groot als 20 eurocent en gaan langzaam op je zitten en zijn niet in 1 keer dood te slaan. Ik leer ze te pakken met 2 vingers en de kop er af te breken, soms zitten er 3 op mij. Ik ben gelukkig geen 1 keer gestoken! Ruim 9 uur later komen we aan in het plaatsje Bekopaka. We eten bij een dame die gratis met ons mee reisde, krab, gedroogde vis en reist. Pff weer geen groenten! Gelukkig onderweg veel fruit. Ik ben kapot en val weer als een blok in slaap.
Nl park des Tsingy de Bemaraha
We vertrekken weer vroeg, ja dat moet wel want het is onwijs warm overdag . Vandaag naar de Tsingy! Omdat de weg niet te doen is gaan we lopen, 8 km voor de entree van het park. Lopen in 30-40 gr zeg maar glibberen…. De modder blijft aan mijn schoenen hangen, het lijken wel olifanten poten. Het is zwaar, te zwaar omdat mijn schoenen telkens zwaar zijn en lopen in modder niet te doen is. Kan je je voorstellen dat soms in de modder weg zak tot mijn knieën!? Wanneer we aankomen in het park is het nog 4 uur klauteren naar het uitzichtpunt over de Tsingy. Een groot deel moeten we klimmen met een gordel om. Gelukkig slaat de paniek weer om in het gevoel ik wil zo graag en ik kan het! En dan het uitzicht…..prachtig! oef ik geniet, iedereen geniet en ja het was de moeite waard! De trip terug is lang, nog zwaarder want er valt regen en uiteindelijk weer zwaar vermoeid komen we in Bekopaka aan. Ik kan niet meer en val direct in slaap.

• 13 December 2010 - 07:29

Fem:

Wow tot je knieen.. Wat een uithoudingsvermogen moet jij hebben!!