Dag Madagaskar....
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
29 December 2010 | Madagascar, Antananarivo
Vanmorgen ontbijt ik voor het laatst met Cris en Jeannette. We drinken nog een kop lekkere vanille koffie en kletsen over de tijd dat we elkaar ontmoet hebben en hoe fijn we het samen hebben gehad. De rekening die ik moet betalen is belachelijk laag, ik krijg korting op alles en veel hoef ik niet te betalen. De schatten! Het afscheid nemen is voor mij een beetje lastig en vooral van de hondjes… Ik ben toe aan mijn volgende trip, maar ben nog een beetje gammel wat jammer is. De kuur slaat aan, maar Mylene is er nog niet 100 %. Hoop snel mijn energie terug te hebben!
Madagaskar….de aankomst in Antananarivo (Tana) beviel mij goed. Vriendelijke mensen en mooie mensen en de armoede viel mee. Daarna 2 weken St Marie, oef daar kwam ik echt tot rust. Lekker eten, zon, zee en strand en gesnorkeld. Oh ja het hoogte punt daar was natuurlijk het bot omdraai ritueel. Via Tamatave ben ik naar Andasibe vertrokken de trip was voor het eerst in de taxi bruse, feest! Andasibe, eindelijk ik zie lemurs! Weer terug in Tana waar ik bij Cris en Jeannette uitrust. Daarna op weg naar Antsirabe om via de rivier Tsiribihina de Tsinge en de baobab bomen te bezoeken. Een week lang avontuur en lol met Antonie. Onderweg valt mij de armoede op, ook dit hoort bij Madagaskar merk ik later. Van Morandave vlieg ik naar Touliar en reis ik naar Ifatie, weer uitrusten aan het strand! Voor het eerst weekt mijn huid goed schoon in het zwembad! Van Ifatie reis ik naar Touliar en daarna naar Ranohira waar ik achter de bus aan ren die er vandoor gaat met mijn tas. Ranohira was het plaatsje waar ik van alles zou gaan doen, na de uren durende trip er voor en bijna gestolen tas besluit ik het park hier niet te bezoeken en weer op doortocht te gaan. Van Ranohira vertrek ik Ambalavoa waar ik de zebu markt bezoek en het Anja park. In het park zie ik de ringstaartaapjes, daar bedenk ik dat ik alles heb gezien van wat ik in Madagaskar wilde zien. Hier ontmoeten Anthonie en ik elkaar weer en we maken nog meer lol dan we de week er voor al deden. Samen reizen we van Ambalavao naar Fiarantsoa waar we de trein naar Manakara hebben genomen. Ook de trein reis was een van de hoogte punten van Madagaskar! In Manakara maken we nog een trip over het kanaal de pangalanes. Van Manakara namen we de nacht bus naar Tana. In Tana bezoeken we nog een keer de souvenirs markt en verblijven we weer bij Cris en Jeannette. Mijn thuis front op Madagaskar. Antonie vertrekt naar de Reunion en een paar dagen later vertrek ik naar Nairobi.