Rust!
Door: myleneinafrika
Blijf op de hoogte en volg Mylene
15 November 2010 | Madagascar, Antananarivo
Ik lig in bed en de lichten gaan uit. Zodra iedereen naar bed gaat zet Okie de generator na 15 uit, geeft niet want ik val direct in slaap. De hele nacht regent het en vanmorgen vroeg ook nog. Het maakt naar mijn idee het eiland alleen maar mooier. Het stof van de bladeren en alles groen! Het is nu 10.30 en de zon begint door te breken!
De lelijke dame en ik besluiten een wandeling naar de vuurtoren te maken en daar ergens op het strand te gaan liggen. We lopen door de dorpjes, ja dit is echt Afrika zoals ik dat gewend ben. Mensen leven in een hutje van bamboo/banaanen blad. Ze hangen wat rond, kletsen en maken lol. Soms hebben ze een tuintje. Vaak is er een slaaphuisje en ernaast een kook huisje en daarnaast een wc. De wc is een gat in de grond. Het slaaphuis je is ong 10 m2 en het kookhuisje is een van binnen zwartgeblakerd hok met hout op de grond en een paar pannen. Mensen hebben dus helemaal niets en lijken te leven van vis (veel in zee), kip (lopen overal rond), banaan, mango, papaja, rijst, tomaat en ja dat is het zo ongeveer. Overal waar we komen zijn de mensen erg vriendelijk ze wijzen ons de weg en kinderen vragen om een snoepje. De vuurtoren is middeleeuws en word niet meer gebruikt. Hij is prachtig en het uitzicht al helemaal je kan bijna het hele eiland rondom zien, ik geniet! We lopen naar het strand en ik was het zweet van mijn lichaam in zee. Elke keer weer wanneer ik dit doe vraag ik mij af waarom, ik kom er net zo zout weer uit. Lelijke dame draagt een prachtige jurk. Ze werkt in Zuid-Afrika als ontwerper. Ontwerpt kleding, laat het in China/India maken en verkoopt het in Zuid- Afrika. Ze is op vakantie omdat ze rust nodig heeft. Ze is een gescheiden dame die hard werkt en heeft een zoon van 3.5 die zoals ik het hoor haar leven terroriseert. “but I love him” tja je zal wel moeten….
K heb veel huisdieren op het moment: plakkiep laks (gekko’s), muggenen een hond. Sinds vanmiddag heeft de hond begrepen dat ik zon toerist ben die hem niet weg kan sturen….hij ligt voor de deur. Je kan zien dat hij jongen heeft of heeft gehad. Honden zien hier over het algemeen netjes uit, niet enorm mager. Ik zie er niet veel en nooit met jongen. Misschien eten ze deze of verkopen de jongen ik weet het niet….De muggen maken mij gek! Ik heb een paar beten op mijn voeten en benen echt ik snap er geen ruk van. Overdag smeer ik als een gek en savonds loop ik compleet in boerka. Iemand tips? Ik ben een beetje para sinds Leonie terug kwam uit Thailand met knokenkoorts…
Ik moet zo weer naar het restaurant om Zebu te eten. De Zebu is de koe van hier met prachtige grote hoorns. Voor ik bij het restaurant ben moet ik eerst langs 30 grote krabben. Deze krabben hebben een mega gat in het zand als huis en lopen savonds overal rond. Ik ken ze, ze hadden ze ook op Curaçao in sommige maanden…Echt ik overdrijf niet ze zijn 10-20 cm en wanneer ze mij zien openen ze die grote scharen….brr ze kunnen je teen er af knippen. Je kan je wel voorstellen hoe ik via het zand naar het restaurant loop.
De priester heeft toch het nummer van de dokter. Hij probeert haar te pakken te krijgen, ik zal zo wel horen of het gelukt is. Ik heb nog een druk programma voor de boeg snorkelen en naar het zieken huis en verder veel zonnen ach ik heb tot donderdag!
Mylene
16 November 2010 - 10:55
Aty:
Mooie foto's! Het ziet er daar prachtig uit. Geniet er maar lekker van. -
16 November 2010 - 12:09
Sarah B.:
Ik geniet vooral van je verhalen van al dat lekkere eten :) -
16 November 2010 - 13:01
Kristel :
Wat leuk al die verhalen, je maakt me lekker jaloers..!
Mooie foto's en geniet ervan!!
16 November 2010 - 19:45
José/werk:
Wat een leuke verhalen schrijf je! Merkbaar dat je volop aan het genieten bent!......Om jaloers van te worden!
Geniet er van en blijf vooral mooie foto's op de site zetten, dan kan ik op afstand toch een beetje mee genieten!
Groeten Uit Utrecht Van José -
17 November 2010 - 13:54
Mendy:
hoi hoi terwijl ik hier mijn macaroni maak en af en toe een hapje neem lees ik jou verhalen ik moet zeggen dan ben ik ineens heel blij met mijn macaroni. Maar goed dat is helemaal niet belangrijk maar dat jij het naar je zin hebt dat wel. Genieten x men -
17 November 2010 - 13:56
Mendy: